LA PORTÀTIL.FM

Pau Benítez, flabiol en G i tamborí; veu
Francesc Marimon, acordió diatònic D/G/C; veu
Carol Bas, bombardí

Que bonic és quan quedem a casa per assajar. Respectuosos amb les aportacions de cadascú, busquem què podem aconseguir junts en aquest moment precís. Després viatgem i, amb el privilegi de poder tocar arreu del país, ens anem coneixent més a nosaltres mateixos.
Seguirem perseguint una música que pugui fer la vida més maca, tan estudiant cadascú com en un concert o en un ball en que estem pendents dels qui tenim al davant. Una música i una manera de fer antiga –tradicional.
Hem fet una etapa i ho celebrem amb un disc. L’ha enregistrat i polit el Paco Pi a l’estudi del seu fill Boris; agaraïm la seva paciència i dedicació. 
Brindem per la música que ens uneix, pel país, per la llengua, i com diu l’Estellés, per una manera de viure.

Francesc Marimon i Busqué         - Tardor 2015


        CD BALL ROBAT
        Autoeditat 2015


1 Ballet de Folgueroles            2:13   Dansa tradicional
Dansa viva i principal d’aquest poble que ens ha arribat a través del flabiolaire Josep Verdaguer “Roviretes”. Interpretant-la sentim que toquem el que ens defineix: música d’arrel, alegre i solemne, preciosa en la seva simplicitat i en la seva funcionalitat.

2 El bequetero            2:15   Pasdoble d’en Gustavo Pascual
És el tema més popular a les Festes de Les Santes (Mataró). Prové d’una filà anomenada Els Bequeteros que surt a les festes de Moros i Cristians al poble de Cocentaina (la capital del Comtat, País Valencià).

3 Olé Aragó            2:36   Vals-Jota de Max Havart
És una delícia i un repte tocar un tema d’aquest il·lustre músic i compositor de sardanes de Catalunya Nord. Va compondre també molts ballables (valsos i valsos-jota, pasdobles, boleros, pericons,foxs, steps, etc) que encara sonen quan la cobla fa un tomb pels balls d’envelat. Apresa dels Grallers de Vilafranca-Colla de Mar a qui el Bernat Rövenstrunk els hi havia fet una reducció per a tres gralles. Ens ha guiat la partitura que l’Albert Carbonell va fer per als Ganxets de Reus.

4 El capellà de Sant Martí            2:11   Jaume Arnella
El romancers, com els escriptors, ens expliquen el que veuen donant-li ritme (en aquest cas, de txa-txa-txa) i un interès nou. No hem tingut ocasió de preguntar l’orígen i els detalls d’aquesta cançó però, venint d’un músic honrat i sense complexes, ja deu ser tot ben veritat.

5 Homenots            1:19   Polca de Pau Benítez
             Com un cop de puny, un ganxo,
                  va sortir aquesta cançó
                   pensant en en Canaló
                   i també en en Uanxo.

6 La baldirona            2:11   M.Sugrañes/J.Costa
Si vas a Cal Rosal (Berga), pregunta pel Camilo Sabata, acordionista. Si el vas a veure t’ensenyarà un munt d’acordions i si li demanes un vals et tocarà La Baldirona (i te la donarà escrita i tot, vegi’s més avall). El Pau diu que la tocaven els Germans Clapés d’Arbúcies i els flabiolaires en general. En realitat és un cuplet dels anys vint del paral·lel de Barcelona i duu el mateix nom que una comèdia d’Àngel Guimerà publicada uns anys abans.

7 L'amo de Son Carabassa            1:50   Tradicional
A ses illes canten molt bé, i en saben molt de glosar. Precisament en aquesta cançó és freqüent afegir-hi alguna estrofa improvisada; les que cantem són molt conegudes, igual que ho és aquesta altra: Ses al·lotes de Bunyola / quan no tenen res què fer / van a ne’s garrover / i sa graten sa viola.

8 Sóc de l'oest            3:05   David Esterri, “Lo Pardal Roquer”
Aquest violinista, contrabaixista i compositor de Lleida (i professor de Geografia i Història) poc s’imaginava que una de les seves cançons esdevindria l’himne més autèntic de les terres de ponent, però així ha sigut; cantant-lo el felicitem.

9 Jotada            1:54   Tradicional
A les terres de l’Ebre, acompanyada d’una petita banda, la cançó improvisada ha perdurat ben viva fins als nostres dies. I Deltebre ha sigut el primer poble a batejar una plaça (la que està al peu del magnífic Pont del Transbordador) amb el nom de Plaça de la República Catalana. Pensant precisament en això, ens presentem i ens acomiadem a ritme de jota.


I compte, no us espanteu; encara surt un poesia de regal. Sentida a recitar pel Marcel Casellas ha sigut, com tot el disc, robada sense permís.

BALL ROBAT (2015)
Francesc Marimon, acordió i veu
Carol Bas, bombardí
Pau Benítez, flabiol i veu
CASELLAS - PORTÀTIL (2010)
Xavier Rocosa, flauta
Francesc Marimon, acordió
Joan Pinós, contrabaix
Marcel Marimon, guitarra i veu
Boris Pi, bateria
12 Temes d'arrel tradicional de Marcel Casellas
PLE DE BALL (2004)
Xavier Rocosa
Paul Stouthamer
Josep Martí "Pinyu"
Francesc Marimon

COMPLICITATS (2000)
Francesc Marimon
Paul Stouthamer
Eugeni Gil

BALL AL DIATÒNIC (1994)
Sonsoles Santís
Marta Sampere
Michael Bavinchak
Francesc Marimon

MP3

Sota un cirerer florit

Ball de gitanes del Vallès

Les fulles mortes

Lluny de ma pàtria

Arcobaleno

El Rei Blanc

Passeig del vall de nans

Ball pla de glosat

El bequetero

Olé Aragó

Sóc de l'Oest


Contacta amb nosaltres:
Francesc Marimon marimon@comb.cat 639 42 30 27